Black Mirror.

image20
För ett tag sedan tipsade jag om hemsidan med Arcade Fire's video till Neon Bible. Nu är jag glad att få skriva det här. De har kommit ut med en video till Black Mirror också.

Oj, konstig känsla.

image39

Heath Ledger är död. Konstigt.
Han har aldrig varit någon av mina stora favoriter, men ända sedan jag såg första bilderna av honom som Jokern i nya Batman-filmen har jag fäst mig vid honom. Nu är han död. Underligt. Och för ett tag sedan dog Brad Renfro (Ni kanske minns honom som Josh i Ghost World) och för några månader sedan försökte Owen Wilson ta livet av sig. Vad händer med världen?

Today is the Last Ordinary Day.

image38

Jag vet att jag är en stor tönt men ibland kan man inte hålla sina töntiga sidor tillbaka. Alla är vi töntar på något vis, alla har en hemlig liten passion, även om min kanske inte är så hemlig. Ända sen jag var liten har jag spenderat ganska många timmar framför tv:n och sett kanske uppemot allting som visats. Jag älskar Law & Order tillexempel.
Men, min stora passion, är ju politik och framförallt tv-program som skildrar "what-if"-situationer. Därför kunde jag inte undgå att älska tv-serien Jericho. Även om den kanske ser lite kass ut och kan bli lite långtråkig så är den för mig den verkliga motpolen till Lost. Vad skulle hända om alla stora städer i USA slogs ut av kärnvapen-attacker?
Och vad skulle hända om man skildrade detta ur en liten småstad i Kansas perspektiv?
Första säsongen var grym även om den hade brister, både i logik och i berättande - här kommer nu den andra säsongen, vad är det som egentligen hänt? Vilka är terroristerna som blåst Amerika tillbaka till stenåldern? Och framförallt - hur ska Skeet Ulrich och fraktioner av den amerikanska armén rädda småstadens ära och fortlevnad?
Det har redan läckt tre stycken Pre-air-avsnitt för dem som gör sånt.

I Like Turtles.

image37

I förra veckan läste jag klart jPod av Douglas Coupland. Överlag en helt fantastisk bok och jag läste ut den på tre dagar med sällan skådad iver.
Idag inser jag efter lite googlande och imdbande att tv-serien jPod visat sitt pilotavsnitt. Och regissören är Mike Clattenburg, det vill säga skaparen av Trailer Park Boys. Kan det bli någonting annat än helt sjukt otroligt bra? I think not.

For a Friend.

image36

Den här jätteglada tjejen här ovanför och jag lärde känna varandra genom att vi båda var dåliga under våran gymnasietid och därför fick betala för det genom att sitta igenom lektioner med ohyggliga lärare på Centrumvux i Haninge. En tid som tjugoårig gymnasie-failure, som egentligen bara skulle bestått av ångest blev istället en tid av långa diskussioner både under och efter lektionstid, många rökpauser och insikter. Hon fyller år så lite som en dag innan mig och det är talande för hon är aningen bättre än mig på alla sätt och vis. Har inte jag dig att prata med om jobbiga saker så vet jag inte vad jag skulle göra. Kära Leila, älskar dig!

For a Friend.

image35

Tjejen som är avbildad här ovanför och jag var ett par i lite mindre än två år och det var två av de bästa åren i mitt liv. Vi är sådär coola och softa att vi inte bråkade när vi gjorde slut utan bara.. kom överens om att det var bäst.
Något annat som är bäst, det är Joanna Hahlin och jag ska skatta mig lycklig som har fått möjligheten att lära känna henne. Första gången jag såg henne var genom två bussrutor på Gullmarsplan och sedan den dagen har det här varit en av mina få själsfränder. Through thick and thin. Du vet att jag älskar dig, ellerhur?

1-18-08.

Alltså, för er som inte redan peppat er till döds i väntan på den här filmen, så se den här trailern för Cloverfield..



Lost-skaparen JJ Abrams + monster + frihetsgudinnan = ingenting annat än helt sjukt fantastiskt och gåshud. Vänta bara. Detta kommer bli hårdporr för Lost-fans.

Förresten har ju aldrig TV4 gjort någonting bättre än att visa Napoleon Dynamite klockan 16.40 på en måndag.

When you make a move out of stress or anger, it always ends in catastrophe.

image34

Jag har alltid sett Emilio Estevez som familjen Sheen's svarta får, (För dem som inte visste det så är han son till Martin Sheen och bror Charlie Sheen, namnet "Sheen" är ett taget namn.) brodern och sonen som behöll familjenamnet, han som hamnade lite utanför. Nu på senare år, även om Charlie Sheen alltid har haft ganska dåligt rykte, så visar det sig att det inte är Emilio Estevez som är det svarta fåret, det är Charlie. Inte för att det är något större fel på Two and a Half Men, det är väl en medelmåttig amerikansk sitcom där Charlie Sheen i princip spelar sig själv. Men Emilio Estevez regidebut i Bobby visar på en helt ny sida av honom. Om du har någorlunda intresse av politik eller drama, se den. Se den även om du inte delar dessa intressen, det är en bra film.

Några andra tankar:
Kommer Elijah Wood någonsin se äldre ut än femton?
Har William H. Macy någonsin gjort någonting dåligt?
Nick Cannons skådespelartalang är otroligt begränsad.
Det är inte ens kul att tycka att Lindsay Lohan är jättesnygg, men det går inte att låta bli.

Please learn from my mistakes.

Det här året ska jag ta vara på alla chanser jag får. Jag ska inte fega ur. Det gör jag alldeles för ofta. Jag tänkte att jag skulle bygga upp min självkänsla, idén om att jag faktiskt har någonting att bidra med, inte vara så rädd, inte vara så förbannat ordentlig. Kanske bli lite mer risktagande än tråkig. Go me!

"I wouldn't trade one stupid decision, for another five years of life."

RSS 2.0