Stuck on a boat.

image64

Jag tipsade för ett tag sedan om Port O'Briens "I Woke Up Today" och nu har deras fullängdsskiva "All We Could Do Was Sing" kommit. Det visar sig att mina förhoppningar inte alls var för höga utan att jag blev överraskad över hur genuint bra den verkligen är. Helt klart en av årets skivor. Folk ute på intranätet vill lägga den i facket av folkpop som slagit ordentligt de senaste månaderna men jag vet inte om jag kan hålla med helt och hållet, det är helt enkelt en fantastisk pop-skiva som blandar texter om att jobba på en fisketrålare i Alaska med solskensångest. Lyssna på den. Nu. Du kommer inte ångra dig.

Cut Cut Paste.

image63

Det jag gör på mitt jobb om dagarna är ungefär att klippa och klista, rita och måla, pyssla och vara kreativ. Här, på Paper Critters kan du göra samma sak, fast på internet. Det är bara att låta kreativiteten rinna ur dig, sen låta skrivaren gå varm och klistra ihop allting. Mitt tips är att klistra fast det på hårdpapper.

How does it feel to feel like you?

Fann lite inspiration till att skriva när jag snubblade över Black Cab Sessions. Har hört om det i förbifarten någon gång under det senaste året men inte lagt det på minnet, nu såhär rätt sent upptäcker jag hur fantastiskt det är. Gå in på hemsidan och se videos med bland andra Spoon, mina nya favoriter Fanfarlo, Okkeril River, Lykke Li och, om man nu tycker att det är vettig musik, Death Cab For Cutie. Här är iallafall The National.



They'll hurt me bad, they do it all the time.

image62

Såg den här häromdagen och återfann Violent Femmes, vilket känns fint. Se den så förstår ni.
Tyvärr har jag inte så mycket mer att säga men jag önskar att livet kunde vara lite roligare.

You've got red on you.

image61

För dem som hinner se det här inlägget, missa inte Shaun Of The Dead på TV6 klockan 00.15 ikväll. Se den!

Happiness: We're in This Together

image60

Eftersom att alla jag känner antingen är bangare eller har en musiksmak som i vissa fall ligger hundra år ifrån min egen var jag tvungen att få avnjuta This Will Destroy You's spelning på Kägelbanan i torsdags helt utan sällskap. Det gjorde förvisso ingenting med tanke på hur bra spelningen var. Tyvärr blev de för första och enda gången på hela den nuvarande Europa-turnéen inbokade som förband just i Stockholm, vilket gjorde att jag bara fick en halvtimmas dos. Men eftersom de spelade Burial On Presidio Banks så gjorde det mig inte så jättemycket.
Den våg av kraft, energi och allmän (o)lycka som slår över en när man ser dem är helt fantastisk. Efter dem spelade Growing som lät som ett Holy Fuck på crack. Inget negativt med det. Som huvudakt spelade japanska Boris som jag inte ens vill länka till för att det var så skrattretande förpubertalt dåligt. Men tack till This Will Destroy You och förhoppningsvis kommer de tillbaka inom ett år.

All we could do is sing.

image59

Nu för tiden då jag ambulerar i mellan amerikansk glädje och kanadensiskt svårmod i mitt musiklyssnande dyker Port O'Brien upp perfekt. Likheterna med ett glatt Arcade Fire är rätt stora (ja, jag är precis som alla andra trött på pilar mellan dem och nya band men vad ska jag göra?). Nya skivan kommer om mindre än två veckor!

Port O'Brien - I Woke Up Today
.

RSS 2.0