1,000,000 Died To Make This Sound

image52

När jag kom hem igår kväll så slog jag på tv:n och fångade sista diskussionen på SVTs "Debatt".
Där var det en diskussion kring facket.

För mig har det alltid varit en självklarhet med facket, klart du ska vara med i facket när du jobbar.
Nu när jag har börjat jobba har jag ändå inte gått med i facket och den största anledningen till detta är att jag har en tidsbegränsad anställning, precis efter att vara papperslös arbetare den mest osäkra av alla anställningar.
Jag har egentligen ingen ursäkt bortom att jag inom en snar framtid börjar plugga.
Kommunals slogan är som ses här ovanför: "Vi tar fajten". Men.. stämmer det?

Jag har sjukt dåliga erfarenheter av just Kommunal, sett dem vika sig oändligt många gånger, och det har inte med medlemmarna att göra, det har med toppstyret att göra. Idén med facket är att man är många och starka just därför, men när facktoppar hela tiden viker sig under arbetsgivarna så fallerar den idén. Det är dags att göra något revolutionerande åt det här. Därför ska jag så fort jag är färdigstuderad gå raka vägen in i facket och ändra på så mycket jag kan. Facket är det viktigaste du har som arbetare, när det fungerar.

Fick även höra häromdagen att jag de flesta månaderna bara ligger precis ovanför fattigdomsgränsen, det kändes absurt.

The World is Our _____

image51

Göran Greider, tack för att du är en logikens och förnuftets röst i en ologisk värld!
Du är allas våran mysintellektuella socialist som säger det som ingen har tagit sig mod till att göra, men varför göra det svårt för sig själv när det mesta faktiskt är rätt simpelt för?
Även fast du kämpar i motvind, Göran, ska du veta att vi är en rätt stor massa som du talar för. Stå på dig!

Reykjavik Promise.

image50

Baltic Fleet's, eller Paul Flemings självbetitlade skiva är inspelad i flera olika länder, och det hörs. Allting från elektroniska beats till riktig chillout i en och samma förpackning. Önskar jag kunde sälja den mer men tro mig när jag säger att det är helt enkelt en bra skiva. På Last.fm kan du lyssna på hela skivan, gratis. Gör det! Lite för dig som önskar att Christian Fennesz hade lite mer beats och använde lite mer "riktiga" instrument i sin musikskaparprocess!

These are their stories.

image49

Vincent D'Onofrio, kanske min favoritman i världen. Läste i en blogg för ett tag sedan där skribenten ansåg att han var världens sämsta skådespelare.
Men gud vilken missbedömning! Personen ifråga måste ha missat Full Metal Jacket, Ed Wood och självklart den underbara serien Law & Order Criminal Intent.
Han har karisma, intelligens, en tveksam inställning och framförallt en gnutta aspergers, kan det bli bättre?
Svar: Nej!

Confessions Of A Superhero.

image48

Istället för att gå ut en lördag stannar jag hemma och tittar på dokumentärer om folk som klär ut sig och, i mindre skala, har en onaturlig fascination av superhjältar. Det ter sig såhär i efterhand som att det inte var så hemskt det heller.

I Stand Corrected.

image47

Det här inlägget är tillägnat Joanna, som sa: "Ska vi gå och se Vampire Weekend ikväll på Debaser? Det kostar bara 50 kronor!"
Mitt svar var: "Mnjäe.. Jag vet inte, jag hörde första singeln och den var inte alls bra."
Här kommer därför ett udrag ur Vampire Weekend's låt I Stand Corrected:

You've been checking on my facts
And I admit I have been lax
In double-screening what I say
It wasn't funny anyway
I stand corrected

The only moment we were alone.

image46

Garfield - Garfield.

Kanske världens mest geniala knep för att illustrera ensamhet. Jag blir ledsen.

Kulturkrigare?

Har vi inte kommit såpass långt i dagens samhälle att kultur och informationsflöde inte ska behöva vara en klassfråga? Jag var på Tekniska Museet häromdagen med mitt jobb och lekte och lärde. Men alla har inte råd att gå på museer längre, alla har inte råd att konsumera kultur och utvecklas som levande varelser.

Vari ligger logiken att ta bort en sån fantastisk företeelse som att ha gratis inträde på museer?
Tycker att vi alla kan vara överens om att människan idag och alltid faktiskt behövt mer än bara syre och mat för att överleva och utvecklas? Från grottmänniskans taffla försök till att rista in sin vardag till Carl Reinholdtzon Belfrages, för det mesta, meningslösa texter i Nöjesguiden?

Nej, nu är det väl kulturrevolution på gång, jag tycker att väntan börjar bli lång.

RSS 2.0